El passat cap de setmana va tenir lloc al cau una nova edició del popular concurs de cuina que es duu a terme a la unitat de raiers. Aquest any, les patrulles van sorprendre al jurat per la creativitat i complexitat dels plats elaborats, cadascun amb el seu toc personal i inconfusible.
Les 5 patrulles van proposar plats ben diversos com es pot observar a la fotografia adjunta. Àligues va optar per oferir a la resta de la unitat un plat de burritos mexicans, mentre que Formigues va escollir un plat provinent de la comunitat francesa en cuinar crêpes per a la resta de companys. La patrulla de Koales va fer ús de la tècnica del fregit per presentar davant dels caps uns frankfurts amb patates fregides i ketxup. Linx va delectar a la unitat amb un pastís de carn, alhora que Mussols van decidir-se per la cuina creativa en fer uns tomàquets farcits de formatge, tonyina i olives.
![]() |
Plats cuinats per les diverses patrulles de Raiers. |
Els premis que va atorgar el jurat, format pels caps de la unitat, van ser un dels moments més esperats de la vetllada i és que tots els grups en van sortir premiats. Per una banda, Mussols va rebre el corró de fusta per la seva originalitat, mentre Linx rebia la cullera de fusta pel seu mètode casolà de trituració de les patates. Formigues va obtenir el plat que indicava com la seva proposta era la que el jurat creia més elaborada. El premi a l'austeritat, representat amb una forquilla de fusta, va ser per a Àligues que "van posar més tomàquet que carn", segons explica Crsitina Moret, cap de raiers. L'últim premi va ser per la patrulla de Koales que es va endur el porta-rotlles de fusta com a plat més guarro dels tastats pels caps, en contenir una alta quantitat d'olis.
Cada patrulla va rebre 12 euros per a l'elaboració del seu plat sota l'única consigna de poder alimentar amb la seva proposta gastronòmica a una trentena de persones. Alguna patrulla, com Mussols, no va arribar a gastar tots els diners pressupostats. Tot i això, hi va haver menjar de sobres ja que en van menjar gairebé trenta persones durant dos àpats i encara hi va haver gent que va haver d'emportar-se menjar a casa.
El més curiós és que tenint el mateix poc temps i pocs diners, de cada patrulla van sortir unes propostes gastronòmiques completament diferents!
ResponElimina